Voor de liefhebbers

https://www.ivn.nl/natuurgidsencursus 

https://nl-nl.facebook.com/ivn.alphenaandenrijn/posts/251136485041872

 

Altijd al natuurgids willen worden?

 

Uitgegeven: 8 oktober 2014, 16:00

 

 

 

Auteur: Gerda Bonninga - coordinator IVN jeugdwerkgroepen

 

"Je kijkt ineens met andere ogen naar de natuur na deze cursus. Ineens zie je in een park, waar je al jaren loopt bomen en planten die je nog nooit gezien hebt. In je eigen tuin zie je niet alleen mussen, maar ook keepjes, vinkjes, groenlingen en in de winter een specht en een sperwer. "En altijd als ik ga wandelen of fietsen gaat de verrekijker mee". Dit is een uitspraak van een van de natuurgidsen uit de laatste opleiding.

Natuurgidsen Deze gidsen kunnen wonderlijke en spannende verhalen vertellen. De bron is onuitputtelijk, want in de natuur valt van alles te zien en te beleven. Wil jij dat ook kunnen? Of zou je graag een jeugdactiviteit leiden, een workshop opzetten of meehelpen met deskundig onderhoud of beheer?

 

Start van de cursus
Op 12 januari 2015 starten de IVN-afdelingen Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop een gezamenlijke opleiding natuurgids. IVN is een vereniging van mensen die van de natuur houden en dat graag uitdragen. Gedurende anderhalf jaar wordt u vertrouwd gemaakt met het lezen van het landschap, natuurbeheer, cultuurhistorie, de toekomst van het Groene Hart, inzicht in biodiversiteit, en natuurlijk met bomen en planten en hun leefmilieus, herkenning van vogels, vlinders, insecten, vissen, amfibieën en nog veel meer.

 

Meer weten?
Informatieavonden worden gehouden op 27 oktober (Alphen aan den Rijn - bezoekerscentrum de Veenweiden) en op 28 oktober (Nieuwkoop - De Stal). Kijk voor meer informatie op de websites van het IVN Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. IVNIVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong tot oud de natuur dichtbij beleven. We verbinden hen met groene initiatieven rond natuur en maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en energie.